Močvirniki : zgodbe iz Zelene Dobrave Barbara Simoniti

ISBN:

Published: November 16th 2012

Hardcover

296 pages


Description

Močvirniki : zgodbe iz Zelene Dobrave  by  Barbara Simoniti

Močvirniki : zgodbe iz Zelene Dobrave by Barbara Simoniti
November 16th 2012 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 296 pages | ISBN: | 4.73 Mb

Fantazijski dogodek leta!- izvirna pripoved za otroke o malem živalskem svetu!- 39 izjemnih, med sabo povezanih zgodb –sijajne domislice, dogodivščne in igre- razkoša slikovna podoba z mojstrskimi ilustracijami Petra ŠkerlaPeter Škerl je zaMoreFantazijski dogodek leta!- izvirna pripoved za otroke o malem živalskem svetu!- 39 izjemnih, med sabo povezanih zgodb –sijajne domislice, dogodivščne in igre- razkoša slikovna podoba z mojstrskimi ilustracijami Petra ŠkerlaPeter Škerl je za ilustracije v knjigi Močvirniki prejel nagrado Hinka Smrekarja 2012.Ste že opazili krajevno tablo z napisom Močvirna Loka?

Sledite pisateljici, pa se vam bo odprl čisto nov, osupljivo bogat, ljubezniv in veder svet sožitja in solidarnosti. Ta Loka namreč ni kar tako: ima župana, vrtec in šolo, lokalni časopis, trgovino, pošto in tudi gostilno Pri zeleni žabi. Tam se Ločani radi poveselijo in posladkajo s slastnimi dobrotami: na primer z gobovo obaro in brezovimi žličniki.

A dogajajo se tudi nezaslišane stvari. Nekega dne izgine Kreševa močvara. Le katera pošast jim jo je požlampala?Narava mi je vir navdiha in vse življenje živim v njej. Na sprehodu opazim zgodbe, ki se dogajajo okoli mene: zgodbe vetra in oblakov in rumenečega listja … Ko sem nekoč v gozdu pogledala okoli sebe malo natančneje, z domišljijskimi očmi, sem spoznala močvirnike.

Njihov svet leži v senci starodavnih dreves, in čeprav močvirniki ljubijo vlago in mir, se jim stalno nekaj dogaja. Za debelo knjigo je njihovih dogodivščin in to knjigo zdaj z veseljem namenjam bralcem.– Barbara SimonitiVzdušje senčne, tihotne in vlažne Močvirne Loke z domačnostnimi interijeri domovanj, z značajsko raznolikimi junaki, pa njihovo idilično žitje in sožitje, naj gre za običajen lagodni vsakdanjik ali za nevsakdanje dogodke, ki dramatično razburkajo ustaljeni tok življenja poosebljenih živalic v različnih letnih časih, ves ta ljubeznivi mali živalski univerzum ima nadih žlahtne angleške (živalske) prozne klasike tipa Veter v vrbju K.

Grahama. Kar za slovenski literarni prostor pomeni svojevrstno osvežitev ne samo na tematski ravni, marveč tudi v jezikovno-slogovnem pogledu.– Marjana KobePodobe v tej knjigi odpirajo veliko prostora za podrobno anatomijo, a na koncu gre vedno za to, ali podobe tudi zares zaživijo ali ne. In podobe v tej knjigi živijo močno, tako močno, da sem že ob pogledu na slike prepričan, da gre za hudo pomembno knjigo.

V njej so tako besedilo kot slike, oblikovanje in močeradi iz ozadja prepleteni v eno delo. Tako knjigo, ki pušča dolgotrajne in fine sledi v mladem čustvenem spominu. Globoke in lepe sledi.– Pavle UčakarEnter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Močvirniki : zgodbe iz Zelene Dobrave":


euregiothewadden.eu

©2012-2015 | DMCA | Contact us