Domweg gelukkig, in de Dapperstraat - De bekendste gedichten uit de Nederlandse literatuur C.J. Aarts

ISBN: 9789035113596

Published:

Paperback

296 pages


Description

Domweg gelukkig, in de Dapperstraat - De bekendste gedichten uit de Nederlandse literatuur  by  C.J. Aarts

Domweg gelukkig, in de Dapperstraat - De bekendste gedichten uit de Nederlandse literatuur by C.J. Aarts
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 296 pages | ISBN: 9789035113596 | 5.44 Mb

Wie heeft er nooit gezegd ik vin je zo lief? En wie heeft nog nooit gedacht Ik ben een God in het diepst van mijn gedachten? Sommige regels keren steeds weer terug. In dromen (Groots en meeslepend wil ik leven), in advertenties (Een nieuweMoreWie heeft er nooit gezegd ik vin je zo lief? En wie heeft nog nooit gedacht Ik ben een God in het diepst van mijn gedachten? Sommige regels keren steeds weer terug. In dromen (Groots en meeslepend wil ik leven), in advertenties (Een nieuwe lente) of verzuchtingen (Tussen droom en daad staan wetten in de weg) Domweg gelukkig in de Dapperstraat bevat alle beroemde Nederlandse gedichten vanaf het allereerste begin.

Deze bloemlezing bevat met opzet géén verrassende vondsten en getuigt niet van een eigenzinnige kijk van de samenstellers op tien eeuwen Nederlandse poëzie, want de opzet was om alleen die verzen op te nemen die iedereen kent. En ja, al die beroemde regels, halve zinnen, korte fragmenten en hele gedichten die om de een of andere reden in het collectief geheugen zijn blijven hangen, staan erin.

Daarvoor heeft het duo dat verantwoordelijk is voor de selectie heel wat speur- en telwerk verricht om ten slotte, zoals dat wel vaker bij onderzoek het geval is, tot de conclusie te moeten komen dat wat ze voor ze begonnen dachten, overeenkomt met de einduitslag. Vanaf de dertiende druk zijn bijna alle gedichten herspeld in de nieuwe spelling.Enter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Domweg gelukkig, in de Dapperstraat - De bekendste gedichten uit de Nederlandse literatuur":


euregiothewadden.eu

©2012-2015 | DMCA | Contact us